22 Haziran 2009 Pazartesi

Her gösterinin bir meajı olmalı mı?MATRİX!!!!!

Kukla ve özellikle OBJE tiyatrosunun en hoş yanı,zaten gün boyunca evde,işte,TV'de,yolda hatta belki uykuda bile sürekli mesajlar ve direktifler alan şehir sokaklarında kıtkanaat bulduğu oksijenle yaşamaya çalışan pembe beynimize kelimenin tam anlamıyla bir mola verdirebilme yetisi olsa gerek. Tiyatro kuramı açısından bakarsak duruma,"Her oyunda mutlaka çözülmesi gereken bir sorun,alınması gerek bir ders yada mesaj olmalıdır"söylemi yanlış olmasada herzaman doğrudur da denemez.Yorgun insanın belkide sadece sessizliğe ve salt eğlenceye ihtiyacı vardır. Belkide "Kabare" tiyatrosunun yada "Jazz" müziğinin varolma sebebide budur??? Neyse bende aynı hataya düşüp beyinlerinize ekstra data yollamayayım. MAtrix Pin-Pon eski bir gösteri aslında ama mutlaka izlenmeli.Teknik ve hayalgücü,sahne sanatları ve eğlenme içgüdüsüyle pekde hoş harmanlamış.Ayrıca beden kuklasına güzel bir örnek.

11 Haziran 2009 Perşembe

KUKLA hep ÇOCUKLAR içinmi???


HAyal dünyalarımızın renkli ürünleri olan kukla dediğimiz,hareket eden ve aslında cansız olduğunu ve bir başkası tarafından kumanda edildiğini zaten bildiğimiz,sün ger,uhu,tahta,vida ve birazda boyadan mamül objeler hep çocuklar için mi yapılır yada oynatılır?
Hep doğruyu ve güzeli,en önemlisi NORMAL'i mi işaret ederler?İşte size kukla ve obje tiyatrosunun Televizyon için uçuk bir buluşması."KİSS the GİRL" bir müzikal kali tesinde ve en önemlisi bu zor hayatı kimi zamanda olsa"Tiii" ye almanın önemini vurguluyor. Videoda rol alan kuklaların çizimlerini James Wojtal yapmış ayrıca onları imal etmiş.Birde bununlada yetinmeyip Frankie Cordero ve Rei Radilla ile beraber kuklaların oynatılmasındada manipülatör olarak rol almış."Kiss the Girl"ü İzlemek için başlığa tıklayın yada aşağıdaki linki yeni bir pencereye kopyalayın.
http://www.collegehumor.com/video:1912443

7 Haziran 2009 Pazar

Kukla Yürüyüşü Taksimde !!!

Kuklalar Taksim’i İşgal Edecek

Kukla ve gölge oyunu sanatçıları kuklalarıyla birlikte Taksim’de boy gösteriyor. Kuruluşunun ardından ilk toplantısını büyük bir katılımla 2 Haziran 2009 Salı günü gerçekleştiren UNIMA Türkiye İstanbul şubesi toplantıda alınan ortak bir kararla kuruluşunu kamuoyuyla paylaşmak ve kukla sanatının İstanbul’daki gücünü gözler önüne sermek için Taksim’de bir yürüyüş düzenliyor. Dünyanın ilk uluslararası sanatçı birliği olan ve bu yıl 80. yaşını kutlayan UNIMA’nın İstanbul şubesi kukla sanatının şehirdeki gelişimi adına önemli projeler üretecek. 10 Temmuz 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da gerçekleşecek etkinlikte İstanbullu kuklacılar kuklalarıyla birlikte Galatasaray Lisesi önünden Taksim Cumhuriyet Anıtı’na kadar yürüyecek, İstiklal Caddesi’ni bir şenlik alanına çevirecekler. Kuklacılar Taksim Cumhuriyet Alanı’nda kuruluşlarını basın ve kamuoyuna duyuracaklar.